نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

پرحرفي كودكان در برخي موارد به حدي زياد مي‌شود كه پدر و مادر را كلافه و نگران مي‎كند. در بسياري از موارد پرحرفي كودكان با علت‌هاي مختلفي همچون جلب توجه والدين، حسادت، كنجكاوي و … انجام مي‌شود كه بايستي بررسي و برطرف گردد. گاهي پرحرفي و سوالات كودكان به حدي زياد مي‌شود كه از وقت و حوصله پدر و مادر خارج است و باعث آشفتگي آن‌ها مي‌گردد. والدين مي‌توانند با مراجعه به روانشناس علت پرحرفي كودك خود را متوجه شوند، چراكه هميشه پرحرفي كودكان غيرطبيعي نيست و اتفاقا مي‌تواند به شكوفايي استعدادهاي كودك نيز كمك كند. در ادامه اطلاعات كاملي از پرحرفي كودك و درمان آن ارائه كرده‌ايم. اگر فرزند پرحرفي داريد، حتما براي استعداديابي كودك خود اقدام كنيد.

منبع: پرحرفي كودكان

علت پرحرفي كودكان

حرف زدن كودك در كل امري مثبتي است كه مي‌تواند در جهت تقويت مهارت‌هاي رفتاري، گفتاري و شنيداري او موثر باشد.

پر حرفي در كودكان به دلايل مختلفي اتفاق مي‌افتد؛ مثلا كودكان باهوش معمولا پرحرف هستند و سعي دارند با حرف زدن زياد پاسخ سوالات مختلفي را كه در ذهن دارند، به دست آورند. در ادامه به مهم‌ترين دلايل پر حرفي كودكان اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي بيشتر با نحوه مقابله با سختي هاي بچه داري كليك كنيد.

حس كنجكاوي

حس كنجكاوي و تمايل براي به دست آوردن اطلاعات در مورد چيزهاي مختلف، يكي از دلايل پرحرفي در كودكان مي‌باشد.

پرحرفي كودكان براي جلب توجه 

گاهي بي توجهي والدين به كودك، دليل پرحرفي او است. كودكان به توجه و حمايت‌هاي والدين خود نياز دارند و اگر متوجه شوند كه توجه پدر و مادرشان، نسبت به آن‌ها كم شده، سعي مي‌كنند با پرحرفي توجه آن‌ها را جلب كنند.

از مثال‌هاي بارز اين نوع پرحرفي اين است كه اگر مادر زمان طولاني را در يك جمع صحبت كند، كودك سعي مي‌كند با پرسش هاي مختلف، نظر مادرش را به خود جلب كند.

حرف زدن با خود 

فكر كردن كودكان در سنين پايين، بلند بلند است. در واقع آن‌ها به طور طبيعي براي طي كردن بخشي از فرآيند رشد خود، سعي مي‌كنند هر چه را كه از ذهنشان مي‌گذرد را به زبان بياورند.

گاهي والدين اين موضوع را پرحرفي كودك تلقي مي‌كنند، در حالي كه اين كار بخشي از فرآيند رشد رواني كودك بوده و به او توانايي حل مسائل را مي‌دهد. براي آشنايي بيشتر با مرحله حرف زدن كودك با خودش كليك كنيد.

پرحرفي كودكان به خاطر حسادت

اغلب كودكان با به دنيا آمدن فرزند جديد در خانواده، حسادت مي‌كنند. از جمله واكنش‌هاي كودك در چنين مواقعي پرحرفي براي جلب توجه پدر و مادر است.

معمولا فرزندان اول خانواده با آمدن عضو جديد حسادت بيشتري دارند و پرحرفي ناشي از حسادت براي جلب توجه در كودكاني كه فرزند اول هستند، بيشتر ديده مي‌شود.

ترس 

از ديگر عوامل پرحرفي در كودكان، مي‌توان به ترس اشاره كرد. كودكاني كه از تاريكي و يا تنها خوابيدن در اتاق خوابشان مي‌ترسند، سعي مي‌كنند براي دور شدن و قرار نگرفتن در آن موقعيت پرحرفي كنند.

بيش فعالي 

در برخي موارد نيز پرحرفي كودكان عاملي طبيعي نيست و نشان دهنده بيماري‌هاي روحي و رواني در اوست.

كودكاني كه مبتلا به بيش فعالي هستند، به دليل احساس اضطراب و هيجان شروع به پرحرفي مي‌كنند. معمولا اين دسته از كودكان بيش از حد صحبت مي‌كنند و يا حرف پدر و مادر خود را قطع مي كنند و تمايل دارند فقط خودشان حرف بزنند.

در واقع هدف اين دسته از كودكان از پرحرفي، تخليه انرژي دروني‌شان است. اين نوع از پرحرفي كودكان كه ناشي از بيش فعالي است با درمان بيش فعالي بهبود پيدا مي‌كند. 

الگو گرفتن از والدين 

برخي از والدين يا به دليل شخصيتي كه دارند و با به واسطه كار و شغل خود، زياد صحبت مي‌كنند. اين موضوع مي‌تواند از دلايل پرحرفي كودكان باشد؛ چراكه كودكان در بيشتر موارد از پدر و مادر خود الگوبرداري مي‌كنند.

بيشتر بخوانيد: خستگي از بچه داري

ويژگي‌هاي مثبت پرحرفي كودك

پرحرفي كودكان همواره بد نيست و ضمن اين كه باعث پرورش توانايي حرف زدن كودكان در سنين پايين مي‌شود، مهارت‌هاي رفتاري، گفتاري و شنيداري آن‌ها را نيز تقويت مي‌كند.

طبق تحقيقاتي كه بر روي كودكان پرحرف انجام شده است، اين دسته از كودكان نسبت به همسالان خود در مدرسه عملكرد بهتري دارند و به موفقيت‌هاي بيشتري دست پيدا مي‌كنند. از مهم‌ترين خصوصيات كودكان پرحرف مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • اين دسته از كودكان توانايي بالايي در درك سريع و راحت مفاهيم دارند و از مهارت‌هاي كلامي بهتري برخوردار مي‌باشند.
  • از آنجايي كه يكي از دلايل پرحرفي كودكان كنجكاوي است، پس سعي مي‌كنند در زندگي پاسخ تمامي سوالات خود را بدست آورند.
  • از ديگر خصوصيات كودكان پرحرف اين است كه هميشه پرانرژي هستند و حرفي براي گفتن دارند.
  • كودكاني كه زياد صحبت مي‌كنند، در زندگي خود مي‌آموزند كه چگونه عواطف و احساسات خود را بيان كنند. 
  • معمولا كودكان پرحرف اعتماد به نفس بالايي دارند كه اين موضوع مي‌تواند در زندگي آن‌ها در بزرگسالي نيز نقش داشته باشد.

بهترين برخورد با پرحرفي كودكان

برخي پدر و مادرها از پرحرفي كودك خود كلافه مي‌شوند و حتي گاهي واكنشي نامناسب با كودك خود دارند. بهتر است والدين به كمك روش‌هاي مختلف سعي كنند با كودك خود به نحوي رفتار كنند كه موجب سركوب شدن احساسات او و همينطور ناراحتي او نگردد. در ادامه سعي كرده‌ايم راهكارهايي براي رفتار با كودك پرحرف ارائه كنيم.

برنامه ريزي داشته باشيد

سعي كنيد به عنوان والدين زماني را به كودك خود اختصاص داده و به حرف‌هاي او گوش دهيد. در زمان‌هايي كه كودك‌تان با شما صحبت مي‌كند، به كاري مشغول نباشيد و ذهن‌تان را فقط بر روي حرف‌هاي كودكتان متمركز كنيد.

وقتي كه فرزندتان در حال حرف زدن با شما است، سعي كنيد با او ارتباط چشمي برقرار كنيد. اين حس را در او القا كنيد كه حرف‌هايش را متوجه مي‌شويد. 

اگر سعي كنيد روزانه به طور منظم زماني را براي گوش كردن به حرف هاي كودكتان اختصاص دهيد، او نيز احساس كند شما حرف‌هايش را درك مي‌كنيد، به مرور پرحرفي او كمتر خواهد شد.

مهار پرحرفي كودكان با سرگرم كردن او

سعي كنيد با در نظر گرفتن برنامه‌هاي مختلف براي اوقات فراغت فرزندتان، او را به كاري مفيد مشغول كنيد.

مي‌توانيد براي اينكه از ميزان پرحرفي او كمتر شود، او را در كلاس‌هاي ورزشي و يا شطرنج ثبت نام كنيد. بازي شطرنج او را به تمركز و فكر كردن وا مي‌دارد.

بازي سكوت انجام دهيد | پرحرفي كودكان

آنچه كه كودكان پرحرف از آن غافل هستند، اهميت سكوت كردن است. مي توانيد براي اين كه اهميت سكوت كردن را به كودك خود آموزش دهيد، با او بازي سكوت انجام دهيد.

بازي سكوت به اين صورت است كه سعي كنيد هر دو حرفي نزنيد و كسي كه به عنوان نفر اول سكوت را بشكند، بازنده است. يا مي‌توانيد به اين صورت بازي كنيد كه هر كس بايد شعري بخواند و تا وقتي كه تمام نشده است، طرف مقابل نبايد صحبت كند.

آموزش كودك

اگر پرحرفي كودكتان در بسياري از موارد بي‌دليل و بي مورد است، سعي كنيد او را از مشكلات پرحرفي آگاه كنيد.

به كودك خود آموزش دهيد كه پرحرفي مي‌تواند باعث ناراحتي اطرافيان از او شود. او بايد مراقب حرف‌هايش باشد و گاهي سكوت اختيار كند. كودك شما بايد به موقع و سنجيده صحبت كردن را ياد داشته باشد.

صحبت با مشاور | پرحرفي كودكان

اگر فكر مي‌كنيد كه اطلاعات كافي براي برخورد با كودك پرحرف خود را نداريد، حتما با يك مشاور صحبت كنيد. 

مشاور آگاه و با تجربه مي‌تواند به شما راهكارهاي مفيدي ارائه دهد كه به كمك آن‌ها بتوانيد پرحرفي كودك‌تان را درمان كنيد.

مشكل بسياري از والدين اين است كه به دليل مشغله‌هاي زندگي و يا عدم اطلاع از خدمات متخصصان، از مشاور كمك و راهنمايي دريافت نمي‌كنند و همين مورد در بسياري از موارد باعث ضربه به تربيت كودك مي‌شود. پيشنهاد مي‌شود مقاله آموزش پدر و مادر را بخوانيد.

پرحرفي درباره موضوعات تكراري در كودكان

پرحرفي كودكان زماني به يك موضوع آزاردهنده براي والدين تبديل مي‌شود كه آن‌ها مدام حرف‌هاي خود را تكرار مي‌كنند.

تكرار حرف‌ها توسط كودكان به اين دليل است كه سيستم عصبي آن ها هنوز به طور كامل رشد نكرده و تكرار كلمات و حرف‌ها برايشان امري لذت بخش است.

دليل اين كه كودكان از حرف‌هاي تكراري لذت مي‌برند، اين است كه ذهن آن‌ها توانايي پيش بيني نتيجه را دارد. مثلا به خواندن قصه‌هاي تكراري علاقه دارند چراكه مي‌توانند محتواي آن را پيش بيني كنند.

نقش والدين اين است كه با درك اين احساس در كودكان سعي كنند صبور باشند و سريع عصباني نشوند. والدين مي‌توانند براي يادگيري نحوه برخورد با كودك پرحرف از مشاوره كودك استفاده كنند.

سخن آخر

والدين بايد در ارتباط با كودك پرحرف به برخي نكات به شرح موارد زير توجه داشته باشند.

  • والدين بايد زماني كه كودك صحبت مي‌كند، او را به طريقي تشويق كنند. اين كار ضمن اينكه اعتماد به نفس كودك را افزايش مي‌دهد، باعث تقويت و پرورش استعدادهاي شناختي و ارتباطي او نيز مي‌گردد.
  • سعي كنيد زمينه‌اي را براي اقدامات و فعاليت‌هاي فكري كودك‌تان فراهم كنيد. فعاليت‌هايي همچون شطرنج، سرگرمي‏‌هايي مانند مدارهاي الكترونيكي ساده و بازي‏‌هاي فكري مي‌تواند باعث افزايش تمركز و كاهش پرحرفي كودك شود.
  • براي مقابله با پرحرفي كودك خود از توبيخ، تنبيه بدني، سرزنش و يا … استفاده نكنيد.
  • به فرزند خود عناوين پرحرف، وراج و … را نسبت ندهيد و يا هميشه از او نخواهيد كه سكوت كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه پرحرفي كودكان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك و نوجوان ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: پرحرفي كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/19  ] [ ۰۶ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب